Реденето на дюшеме представлява процес по монтиране на предварително обработени дървени плоскости.

Те се залепват директно за основата (пода) на помещението, като тя следва да бъде предварително подготвена, най-често чрез грундиране и поставяне на лепило за залепване.

Характерно за този тип подова настилка е, че се използва материал от естествена дървесина.

Монтажът на дюшеме има своите специфични моменти, които трябва да бъдат взети предвид при изпълнението му, за да бъде крайният резултат удовлетворяващ.

Какви са предимствата на дюшемето?

Не само у нас, а и в цяла Европа, дюшемето е една от най-старите подови настилки. Тя е предпочитана поради естествения произход на дървесината и ефекта, който придава дървото на помещенията.

Материалът е доказал своите предимства през годините – при използването на качествена дървесина, високотехнологична обработка и монтаж, дюшемето може да издържи години наред, без качеството му да бъде компрометирано.

За постигане на тази здравина и устойчивост във времето дървеното дюшеме изисква и периодична поддръжка.

Вижте също: 

Макар че с напредването на технологиите и появата на множество заместители на естественото дърво, дюшемето бива заместено от паркет и ламинат, днес много домакинства продължават да се доверяват на естествената дървена настилка.

Цени за редене на дюшеме

  • “Арт Паркети” може да ви съдейства при изпълнението на услугата редене на дюшеме на цена от 14,00 лв. за кв.м.

В нея са включени всички ценообразуващи фактори като разходи за материали, труд и използване на професионална техника.

Вижте подробен ценоразпис на паркетните услуги предлагани от нас.

Редене на дюшеме - какво трябва да знаем?

Процесът по редене на дюшеме има своите специфични особености, както по отношение на предварителната подготовка на помещението, така и при последващото му поставяне:

  • Полагането на дъските на пода изисква те да бъдат предварително изсъхнали и да са с ниска влажност. Предварителната подготовка на пода може да включва замазка и изолация, а самият процес по поставяне на дюшемето – поставяне на лепила, грундиране и лакиране;
  • Дюшемето се поставя върху напълно сух под, за да се избегнат последващи деформации на материала;
  • При редене на дюшеме дървеният материал следва да бъде поставен в помещението, за да се климатизира спрямо температурата му;
  • При поставянето му е важно да се остави поне 1 см. разстояние от стените, тъй като след монтирането си, дървените плоскости се разширяват вследствие на околната температура и по този начин се гарантира, че те ще прилепнат плътно до стените, а няма да се издуят;
  • Паркет-дюшемето се поставя директно върху основата на пода, която се грундира, а след това се използва паркетно лепило за залепване на дървените плоскости.

В случай че ви предстои редене на дюшеме у дома, препоръчваме ви да се обърнете към квалифициран екип от експерти, който да гарантира за бързото и качествено изпълнение на тази услуга.

Изхождайки от факта, че са необходими специфични знания, професионално оборудване и висок клас работни материали, “Арт Паркети” може да бъде ваш доверен партньор в цялостното изпълнение на процеса по редене на дюшеме, както и последващата му поддръжка.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед