Лакирането на дюшеме представлява нанасяне на специално лаково покритие върху вече обработената дървена настилка дюшеме.

Процедурата по лакиране се нарежда сред т.нар. финални процеси по обработка на подовата настилка и има за цел да предпази дървото от бързото му износване, замърсяване и/или нараняване.

Лакирането предполага и по-лесна поддръжка на дюшемето впоследствие, която е наложителна за запазване на неговите визия и качество. Лакирането придава изискан блясък и чистота на дюшемето.

Защо да се доверите на специалист при нужда от лакиране на дюшеме?

Съвременният пазар предлага достъп до множество видове лакове за дърво на разнообразни цени, отличаващи се с различно качество.

За да си гарантирате отлично качество и трайност на лаковото покритие, е важно да се доверите на специалист в изпълнението на тази услуга.

На пръв поглед проста, тази дейност изисква внимание към детайла и има своите специфики. Такива например са:

  • Посоката на нанасяне на лака следва да е еднопосочна, а не хаотична, тъй като това създава предпоставка за образуване на неравномерен слой лак върху дюшемето;
  • Отделните етапи по лакиране изискват точно определени промеждутъци от време, в които трябва да се изчака, за да изсъхне първият слой лак, преди да се премине към другия и т.н.;
  • Различните видове лакове за дюшеме предполагат използването на определена работна техника, в противен случай постигнатите резултати могат да не бъдат особено удовлетворяващи;
  • Дюшеметата подова настилка трябва да е изчистена перфектно, преди да се премине към полагането на който и да е от слоевете лак върху нея.

Доброто познаване на пазара, видовете лакове и техните производители са от съществено значение за това лакирането на дюшемето да е на високо ниво, а ефектът дълготраен.

лакиране на дюшеме

Цени

Фирма “Арт Паркети” може да ви предложи лакиране на дюшеме с кратки срокове за изпълнение.

Разгледайте цените за лакиране и се свържете с нас при нужда от допълнителна информация.

Как протича процесът по лакиране на дюшеме?

В общия случай процедурата по лакиране на дюшеме можем да обобщим в следните три прости стъпки:

  • Стъпка 1: След изнасяне на всички мебели от помещението (ако процедурата се извършва върху вече завършен под) се пристъпя към циклене на дюшемето;
  • Стъпка 2: Прахта се изчиства прецизно (при безпрахово циклене процедурата е бърза и лесна) и подът се измива;
  • Стъпка 3: След пълното му изсъхване се нанася първият слой лак, като той трябва да е равномерен и в посока нишките на дървото.

Тези стъпки са ориентировъчни и не изчерпват набора от дейности, които биха нужни за осъществяването на качествено лакиране на дюшеме. Различните помещения, както и спецификата на подовите настилки и типа дървен материал, от който е изработено дюшемето, могат да изискват прилагането на специфични работни техники.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед