Пренареждането на паркет е услуга, която представлява процес по премахване (изваждане) на старите паркетни ламели от пода, тяхното почистване и обработка, последвано от обратното им поставяне на пода.

В процеса по пренареждане паркетните плоскости могат да бъдат поставени по абсолютно същия начин или пък да се подредят по съвършено нов такъв.

Пренареждане на паркет - защо се налага и какви са спецификите на процеса?

Паркетът е предпочитана настилка от много домакинства у нас. Подобно на всеки друг тип подова настилка, вследствие на дългогодишната си употреба, той се замърсява и размества. Това в никакъв случай не означава, че паркетът трябва да бъде сменен, напротив – освежаването му чрез пренареждане е достъпна и полезна услуга, с която да го обновите.

Продължителната експлоатация, в комбинация с влиянието на влагата и изсъхването на дървесината, водят до съвсем естествени процеси като подуване или свиване на паркета. Тези деформации налагат пренареждане на паркета за възвръщане на първоначалните му вид и свойства.

Подобно на услугата редене на паркет и при пренареждането се съобразява набора от специфики като посока на шарката, изисквания за влажност в помещението и неговата големина.

Процедурата по пренареждане на паркет стартира с обработването на старите паркетни ламели и премахване на тези от тях, които са амортизирали дотолкова, че не могат да бъдат използвани повторно.

Следва обработка на настилката под паркета – почистване, изсушаване и изравняване (в случай на нужда).

Трябва да се постигне идеалната повърхност, за да се избегнат последваща поява на несъвършенства, дори и след пренареждане.

Вижте също: Безпрахово циклене на паркет

Цени за пренареждане на паркет

  • Услугите по пренареждане на паркет, предлагани от “Арт Паркети”, започват на цени от 12,00 лв. на кв. м.

Тези стойности могат да варират, в зависимост от това дали услугата се прилага самостоятелно, или в комбинация с друг тип дейности, свързани с поддръжката на дървената подова настилка.

Подробна информация за ценообразуването можете да откриете в страницата ни с ценоразпис на паркетните услуги, предлагани от нас.

пренареждане на паркет

Кои са видимите признаци, че паркетът ви се нуждае от пренареждане?

Подът е един от елементите в помещението, който привлича особено силно вниманието. По тази причина от първостепенно значение е той да изглежда добре.

Нуждата от пренареждане на паркет обикновено е очевидна и не бива да бъде пренебрегвана от потребителите.

Отлагането само би увредило паркета дотолкова, че да се наложи неговата цялостна или частична замяна с нов. Ето и два сигурни признака, че паркетът ви има нужда от пренареждане:

  • Наличието на твърде големи фуги – това създава предпоставка за събиране на все повече прах и замърсявания, които лесно могат да бъдат разнесени по пода в цялото помещение;
  • Скърцане на пода – това е един от особено неприятните ефекти, които се проявяват, когато паркетната настилка има нужда от пренареждане.

Услугата за пренареждане на паркет, подобно на други дейности за освежаване на подовата настилка, като лакиране или циклене на дюшеме, може да подобри цялостния вид на пода. Освен това, в комбинация със залепване на паркета, тази услуга ще спомогне за издръжливостта му и дългогодишната му експлоатация.

Фирма “Арт Паркети” може да ви предложи услугата професионално пренареждане на паркет за жилищни помещения с различни размери. Можете да разчитате на нас за качественото и бързо изпълнение на тази и други дейности, свързани с изграждането, поддръжката и обработката на дървени подови настилки.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед