Монтажът на первазите за ламинат е услуга, при която по ъглите на стените се поставят дълги пластмасови и/или дървени елементи (в зависимост от типа подова настилка). Поставянето на первазите има за цел да придаде завършеност в интериора на помещението.

Задължително ли е да се направи монтаж на первази за ламинат?

Поставянето на первази по ъглите на стените в помещението има за цел да скрие образувалите се празни фуги при редене на паркет или ламинат в краищата на пода (до стените) и между входовете на помещенията.

Процесът по монтаж на лайсни за ламинат е задължителен завършителен етап от поставянето на подова настилка.

Дизайнът на первазите се изработва съобразно този на използвания ламинат, паркет или дюшеме, за да се постигне еднороден, изцяло завършен ефект при обработката на подовата настилка.

Цени за монтаж на первази

  • “Арт Паркети” предлага монтаж на первази с включени чамови, букови или дъбови первази на цена от 6,50 лв./л.м.

Допълнителни услуги:

  • Поставяне на первази до 5 см. – 3.00 лв./л.м.
  • Поставяне на первази от 5 см. – 5,00 лв./л.м.
  • Циклене, демонтаж и монтаж на стари первази – 4,00 лв./л.м.

В цената са включени разходите за допълнителни материали и труд.

Цената може да варира, в зависимост от това какъв тип ламинат или паркетни плоскости са използвани за изработката на основната подова настилка в помещението.

Вижте подробен ценоразпис на паркетните услуги предлагани от нас.

Как се извършва монтаж на лайсни за ламинат и колко време отнема процесът?

Процедурата по монтаж на первази изисква определена ресурсна обезпеченост – дюбел-пирони или самонарезни винтове, фиксиращи  метални клипсове, самите лайсни за ламинат (паркет).

Монтажът има и някои важни особености, които следва да се вземат предвид, за да бъде изработката им на нужното ниво:

  • Съблюдаване на металните елементи – те трябва да бъдат по права линия, за да се гарантира липсата на неравности между отделните парчета лайсни;
  • Металните елементи трябва да бъдат поставени на дистанция от минимум 40-50 см., като за целта линията, по която се монтират лайсните, следва да е предварително начертана;
  • Монтажът на первазите е препоръчително да започне от най-дългата стена в помещението.

Обикновено поставянето на первази не отнема твърде дълго време. Фактори, които влияят върху времетраенето на процеса, са наборът от инструменти и оборудване, както и опитът, който имат изпълняващите процедурата.

Трудно е да бъде определен предварителен срок за изпълнение, тъй като той зависи от това какъв размер линейни метри первази ще бъдат поставени.

Ориентировъчен срок за изпълнение на услугата може да бъде даден след коректно измерване на пространството, в което предстои да бъдат монтирани лайсните.

Специалистите по монтаж на подови настилки и последващото поставяне на лайсни са наясно с всички особености около процедурата. Те знаят как да изчислят нужния им материал за первазите и по този начин да се гарантира покупката на точните размери на материала, което автоматично ще рефлектира и върху инвестицията на клиента.

При нужда от монтаж на лайсни за какъвто и да е тип подови настилки можете да се обърнете към фирма “Арт Паркети”.

Ние гарантираме качествено изпълнение на услугата на конкурентни цени и при спазването на оптимални работни срокове.

Работим с екип от утвърдени професионалисти, като съобразяваме всеки един детайл от помещението и се водим от конкретните клиентски изисквания.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед