Лакиране на паркет е услуга, при която върху вече готовата дървена настилка се полагат един или няколко слоя специално лаково покритие. Процедурата по лакиране на паркет има две основни цели.

На първо място – да се осигури дълготраен живот на паркетната подова настилка. Лакът предпазва от образуването на замърсявания, изхабяване и нараняване на паркетните ламели.

От друга страна, лакирането благоприятства по-лесната поддръжка на пода. След като бъде лакиран, подът се чисти много по-лесно, а първоначалната му визия и качество се запазват за дълго.

Лакиране на паркет - защо е нужно да се направи от майстор?

Много потребители решават да се заемат с лакирането на паркета у дома самостоятелно. Въпреки че на пръв поглед тази процедура изглежда лесна, в изпълнението й съществуват редица тънкости, които е важно да бъдат съобразени за осигуряването на отлично качество и трайност на изработката.

Един от най-важните фактори за качествено лакиране на паркета е изборът на лак. Днес пазарът предлага множество видове лакове и консумативи за поддръжка на пода. За да бъде направен правилният избор обаче, особено важно е да бъдат съобразени видът на дървото, шарките, подредбата му и т.н.

Всички тези детайли със сигурност ще бъдат спазени, в случай че се доверите на специалист за изпълнението им. Прецизното познаване на пазара с консумативи е сред водещите приоритети на “Арт Паркети” София.

Вижте също:

Цени за лакиране на паркет

“Арт Паркети” може да ви предложи широк набор от услуги в областта на поддръжката на подови настилки от дърво на достъпни цени.

Гарантираме професионално и висококачествено изпълнение на услугата лакиране на паркет на конкурентни цени.

В случай че имате допълнителни въпроси, свързани с нашите услуги, не се колебайте да ни потърсите на посочените телефон и имейл.

лакиране на паркет

Лакиране на паркет - специфики при изпълнение на процедурата

Изхабяването на паркета е съвсем естествена реакция на дървото, вследствие на дългогодишната му употреба и атмосферните влияния. Това обаче далеч не означава, че той следва да се заменя с нов паркет. Този тип дървена настилка е проектирана за дългогодишна употреба, но при условие че периодично се подлага на дейности като циклене и лакиране на паркета.

При лакирането на паркета е важно да се следва една посока на движение, в противен случай съществува риск от неравномерно нанасяне на слоя. Могат да бъдат прилагани различни видове техники при нанасяне на лака, в зависимост от типа на паркета и вида на използвания лак. Преди стартиране на процедурата подът се почиства и измива старателно. Лакирането може да започне, едва когато подът е напълно сух.

Отделните етапи на лакиране следва да стават на точно определени интервали от време. По този начин се гарантира, че единия слой е достатъчно сух, преди да се премине към поставянето на следващия.

Доверявайки се на експерти при нуждата от лакиране на паркета, можете да бъдете сигурни, че ще получите отлични резултати в кратки срокове.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед