Лепенето на паркет е един от начините за осъществяване на монтаж на паркетни ламели, наред с другите методи за редене на паркет, като клик системите или залепването в сглобките.

Определяна като един от най-качествените видове монтаж, услугата лепене на паркет се прилага все по-често при изработката на паркетни подови настилки. Методът е подходящ при монтиране на масивни и многослойни паркетни модули.

Какво трябва да знаем за услугата лепене на паркет?

Процедурата по лепене на паркет изисква специфичен подход, използването на професионални лепила за паркет и професионални познания за правилното изпълнение на дейността. Има няколко правила за лепенето на паркет, които си струва да споменем:

  • Лепилото за паркет се нанася върху основата на пода, а не върху самите паркетни ламели или друг тип елементи, като изборът на лепило се прави въз основа на това какъв е типът на пода и какъв е материалът на дървесината, която ще се монтира;
  • Различните видове лепила изискват различно време за съхнене, в зависимост от това се определя и темпото на работа на монтажника;
  • Процедурата по лепене на паркет може да започне само след приключване на “мокрите” дейности по пода, а и като цяло в помещението, в противен случай може да се компрометира качеството на работата;
  • Основата, върху която се лепи паркетът, следва да е чиста, суха и идеално изравнена;
  • Физико-химичните свойства на лепилата за лепене на паркет следва да гарантират неговата еластичност;
  • Лепенето не е подходящ метод за монтиране на паркет в помещения, в които се или ще се инсталира подово-отоплителна система.

Преди да се пристъпи към изпълнението на процедурата по лепене на паркет, от първостепенно значение да се измери количеството влага в замазката на пода. Тя следва да е в допустимите граници, за да се гарантира качеството на процеса и да не се получи така, че влагата да разяде лепилото и паркетът да се разлепи.

Цени за лепене на паркет

“Арт Паркети” предлага комплексен набор от услуги за изработка, монтаж и поддръжка на подови настилки от дърво, в т.ч. и услугата лепене на паркет.

  • Цена за лепене на паркет: 10,00 лв./кв.м.

Стойностите на всички услуги, от които можете да се възползвате при нас, са достъпни в секцията ни с цени.

професионално лепене на паркет

Защо е важно да се доверим на професионалисти при нужда от лепене на паркет?

Знанията и опитът на специалистите в областта на изграждането и поддръжката на подови настилки са гарант за постигане на високо качество, бързо изпълнение и осигуряване на дългогодишна експлоатация след изработката.

От качествено изпълнение на тази услуга зависи дали така извършената изработка на пода ще ви служи вярно и безпроблемно години наред, или месеци след процедурата ще се появи досадно скърцане и разместване на паркета.

“Арт Паркети” може да ви съдейства в цялостното изпълнение на процедурата по лепене на паркет. Благодарение на дългогодишния ни опит и използването на висококачествени консумативи в работата си, ние гарантираме постигането на здрава и стабилна подова настилка.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед