Фугирането на дюшемето е процедура, при която се цели запълване на образувалите се фуги (разстояния) между отделните дървени плоскости.

Отделните дървени ламели или дъски се изработват така, че всеки елемент да прилепва един до друг, пълното “сливане” между тях обаче е невъзможно.

Както при реденето на паркет, така и при реденето на дюшеме, отделните елементи не могат да прилепнат плътно една до друга, което налага прилагането на т.нар. фугиране или запълване на фуги на дюшеме.

Защо процедурата фугиране на дюшеме е наложителна?

Фугирането на дюшемето е наложително по две основни причини. Първата от тях е, че само след запълването на фугите е възможно подът ви да се превърне в идеално равна и гладка повърхност.

Фугирането ще предаде завършеност на подовата настилка, която, освен чисто визуално, има и функционално значение.

От конструктивна гледна точка, фугирането на дюшемето цели да уплътни отделните елементи, така че да не се получава скърцане и/или разместване при ходене върху тях.

фугиране на дюшеме

Цени за фугиране на дюшеме

“Арт Паркети” предлага на своите клиенти следната цена за фугиране на дюшеме:

  • Фугиране на дюшеме със смола на марката “Kemichal”: 4,00 лв./кв.м.

Количеството фугираща смес, която ще е необходима за фугирането на пода в дома ви, можем да изчислим след оглед или на база подадени от клиента характеристики за помещението. За получаване на повече информация относно ценообразуването, вижте пълния ценоразпис на предлаганите паркетни услуги от “Арт Паркети”.

Как се прави фугиране на дюшеме и защо е нужно процедурата да се извърши от професионалисти?

Нуждата от специалист, който да извърши фугирането на дюшеме, се обуславя от факта, че процесът изисква прецизност, професионални познания и огромна доза търпение.

Това са качествата, които гарантират, че работата ще бъде изпълнена отлично, а резултатите ще са повече от удовлетворяващи.

От всички дейности, свързани с изработката и поддръжката на дървени подови настилки, фугирането е може би най-прецизният и времеемък процес. Третираните участъци са малки, а от запълването им зависи как ще изглежда подът в готов вид.

Процедурата по фугиране на дюшеме се извършва с предварително подготвена смес (смола), чийто цвят се припокрива с този на цялостната подова настилка.

Много често в областта, в която се фугира, се получават леки разлики в нюансите. Това е съвсем естествено, но след фугирането, върху дюшемето се поставя специален покривен слой, който ще уеднакви словете идеално.

Фугирането на дюшемето, както и на всеки друг тип дървена подова настилка, започва тогава, когато всички дейности преди това са изпълнени (редене, пренареждане, циклене).

След нанасяне фугиращата смес се оставя да изсъхне, след което всички фуги следва да бъдат проверени внимателно. Ако някъде е нужно да се запълни още, се добавя допълнителна смес и се изчаква пълното изсъхване на новопоставения слой, ако е нужно да се премахне фугираща смес – тя се отделя.

“Арт Паркети” предлага качествено фугиране на дюшеме за постигане на цялостен завършен вид на подовата ви настилка. Гарантираме професионално изпълнение и дълъг експлоатационен живот на изработката.

Промоция: Циклене и лакиране с две ръце висококачествен италиански лак -> 12 лв. кв.м.

Заяви оглед